13 români infectați cu tulpina Delta au fost internați la Spitalul de Boli Infecţioase. Ei prezintă forme severe ale bolii

13 români infectați cu tulpina Delta au fost internați la Spitalul de Boli Infecţioase. Ei prezintă forme severe ale bolii

În jur de 13 pacienți au fost infectați cu Sars-Cov-2, tulpina Delta. Ei sunt internați la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Patru dintre români prezintă forme severe ale bolii.

13 români au fost diagnosticați, de curând, cu tulpina Delta. Ei sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Patru dintre ei prezintă forme severe și au fost internați la ATI. Directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a anunțat o creștere lentă, dar constantă a cazurilor Delta.

În acest moment, sunt nouă bolnavi Sars-Cov-2 cu forme medii internaţi în unitatea medicală. Patru persoane sunt la Terapie Intensivă, deoarece prezintă forme dificile ale bolii.

„Constatăm o creştere lentă, dar constantă a numărului de pacienţi Covid-19, cu tulpina Delta. În acest moment îngrijim nouă pacienţi cu Covid, având forme medii, dar care au potenţial să dezvolte forme severe.

În ATI sunt patru pacienţi cu forme severe. Revin cu îndemnul către populaţie de a continua vaccinarea, aceasta fiind singura modalitate de a lupta împotriva pandemiei şi a trece cu bine peste această perioadă”, a declarat directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

Prefectura Iaşi a anunţat, luni, că în această săptămână vor fi organizate mai multe centre mobile de vaccinare pe raza municipiului.
Acestea vor funcţiona în parcările supermarketurilor din cartiere, dar şi în apropierea unor mall-uri.

„Echipele medicale vor fi pregătite să ofere explicaţii tuturor persoanelor care au nelămuriri cu privire la vaccinuri şi vor fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecţii COVID-19 sau care vor să plece cu mai puţine griji în vacanţă.

Nu este nevoie de programare, vaccinarea se face pe loc şi aveţi nevoie doar de cartea de identitate sau de paşaport. Echipele mobile vor utiliza serul Johnson & Johnson care presupune o singură doză”, a afirmat prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş.