Începând cu data de 27 februarie, șoferii care fac drifturi ilegale vor rămâne fără permis. Modificarea Codului Rutier permite polițiștilor să le acorde o pedeapsă mai dură șoferilor care în prezent doar sunt amendați.
La sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți tineri cu mașini puternice s-au distrat în parcarea unui mall din București.
Câțiva curioși stăteau la câțiva metri distanță și înregistrau momentul.
Oamenii legii îi caută în prezent pe aceștia. Un șofer din Baia Mare a fugit de poliție după ce a fost prins că se distra pe zăpadă.
Chiar și cu poliția pe urmele sale, nu a vrut să se oprească.
Începând de săptămâna asta, șoferii din România se vor gândi de două ori înainte să se mai distreze cu mașina.
Ce amendă vor primi șoferii care fac drifturi ilegale
Șoferii care fac drifturi ilegale pe străzile sau în parcările din România pot fi sancționați doar pentru deranjarea ordinii și liniștii publice, cu amendă cuprinsă între 200 și 1000 de lei. Noile modificari ale legii permit sancționarea cu amendă între 580 și 725 de lei și suspendarea permisului pentru 30 de zile.
Amenda va fi mult mai mare, iar permisul este suspendat 60 de zile în cazul în care în urma distracției are loc un accident ușor. Profesioniștii din domeniul drifturilor spun că pot avea loc și accidente cu victime, pentru că în jurul mașinilor se adună întotdeauna curioși.
“Sound-ul evacuării, anvelopele, toate sunt lucruri care atrag curioșii. Mergem să filmăm. Se pot desprinde bucăți din anvelope și am văzut de multe ori oameni care filmează cum sunt loviți de spatele mașinii”, a declarat Sorin Ene, șofer de drift.
“Acest a dori să fiu văzut sau a vrea să evit regulile, să ies în afara autorităților, aduce cu sine vătămarea propriei persoane și a celor din jur”, a declarat Adina Radu, psiholog.
Sancțiuni dure de pe 27 februarie
Șoferii care merg pe banda de urgență pe autostradă sau cei care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată, vor fi sancționați mai dur de pe 27 februarie.