România, înfrângere rușinoasă cu Armenia în preliminariile pentru CM Qatar 2022

România, înfrângere rușinoasă cu Armenia în preliminariile pentru CM Qatar 2022

Echipa de fotbal a României a disputat, miercuri seara, al treilea meci din grupa J de calificare pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022. Deplasarea la Erevan a venit la doar câteva zile după înfrângerea cu Germania de pe teren propriu.

Loading...

România a fost învinsă pentru prima dată în istorie în fața Armeniei, cu 3-2, după un meci dramatic cu mai multe răsturnări de situație și ocazii uriașe.

A fost un final de coșmar pentru România la Erevan, după ce Armenia a reușit două goluri în doar 3 minute.

Echipa lui Mirel Rădoi conducea cu 2-1 în minutul 86, dar Haroyan și Barsegyan (din penalty) au întors rezultatul spre disperarea tricolorilor.

La un moment dat, România a da senzația că a reușit să întoarcă rezultatul după ce a fost condusă cu 1-0 la începutul reprizei a doua- printr-o dublă al lui Alexandru Cicâldău.

La pauză scorul a fost unul alb. În minutul 56 Spertsyan, jucătorul introdus pe teren la pauză, a reușit să înscrie în poarta lui Florin Niță după un șut de la marginea careului, deviat de Toșca.

Echipa României s-a mobilizat și a încercat să evite un rezultat rușinos, înscriind de două ori prin Cicâldău, jucătorul Universității Craiova care a înscris în minutele 62 și 72. Nu a fost suficient, însă.

După victoria cu Macedonia de Nord, scor 3-2, și eșecul cu Germania, scor 0-1, tricolorii nu au reușit să treacă de echipa mai slab cotată a Armeniei, care are punctaj maxim după ce a trecut și de Liechtenstein (1-0) și Islanda (2-0).

Armenia se poziționează pe prima poziție în grupa J pentru CM Qatar 2022, cu 9 puncte. Din echipa României mai fac parte Germania (6 puncte), Macedonia de Nord (3 puncte), Islanda (0 puncte), Liechtenstein (0 puncte).

La Campionatul Mondial din 2022 se califică direct primul loc din grupă, iar locurile secunde urmează să dispute baraje. România se îndepărtează de primele locuri după ultimele rezultate.