Pelerinajul religios de Sfânta Parascheva va avea loc, anunțul a fost făcut de Primarul din Iași, Mihai Chirica

Pelerinajul religios de Sfânta Parascheva va avea loc, anunțul a fost făcut de Primarul din Iași, Mihai Chirica

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a declarat: „Nu e niciun cataclism. Nu vrem să prejudiciem dreptul unui credincios de a se închina.”

Primarul Mihai Chirica, a anunțat că autorităţile nu vor să împiedice dreptul credincioşilor de a se închina la racla cu sfintele moaşte, și că pelerinajul din acest an de Sfânta Parascheva, va avea loc.

„Sărbătorile Iaşiului vor fi organizate. Sărbătorile trebuie să ne desprindă de cotidian şi să ne arate că nu e nici al doilea, al treilea, al nouălea război mondial. Nu e niciun cataclism, nu a izbucnit niciun vulcan în centrul Iaşiului.

Ne putem permite o viaţă adaptată la condiţiile de pandemie. Nu facem UNTOLD, să fie clar, nu facem spectacole mari, nu facem Afterhills-uri, nu facem nimic. Nu vrem să prejudiciem dreptul unui credincios de a se închina, dar asta înseamnă că trebuie să fim foarte atenţi la ce măsuri luăm pentru a nu aduce şi un nivel de infectare mai mare”, a declarat primarul Mihai Chirica. „Sărbătorile Iaşiului vor fi organizate. Sărbătorile trebuie să ne desprindă de cotidian şi să ne arate că nu e nici al doilea, al treilea, al nouălea război mondial. Nu e niciun cataclism, nu a izbucnit niciun vulcan în centrul Iaşiului. Ne putem permite o viaţă adaptată la condiţiile de pandemie. Nu facem UNTOLD, să fie clar, nu facem spectacole mari, nu facem Afterhills-uri, nu facem nimic. Nu vrem să prejudiciem dreptul unui credincios de a se închina, dar asta înseamnă că trebuie să fim foarte atenţi la ce măsuri luăm pentru a nu aduce şi un nivel de infectare mai mare”, a declarat primarul Mihai Chirica.

„Ne vom sfătui cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei care deja ne-a solicitat sprijinul pentru a le asigura dezinfectanţi, câteva zeci de mii de măşti, pelerine de ploaie, dacă va fi cazul. Nu vor putea fi mai mult de 1.000 de persoane în spaţiul deschis, controlat, conform normelor în vigoare. Controlat înseamnă minim doi metri pătraţi de persoană, culoare de acces fără să se intersecteze unii cu ceilalţi”, a precizat Chirica.