Află care sunt simptomele de COVID-19 care necesită spitalizare. Minorii care suferă de creștere mare în greutate pot face forme grave ale bolii.
Se apropie începerea noului an școlar, iar părinții se tem ca cei mici să nu contacteze virusul COVID-19. O dată cu redeschiderea școlilor, autoritățile îndeamnă oamenii să se vaccineze, dar să vaccineze și copiii. Vezi care sunt simptomele de SARS-CoV-2 care necesită spitalizare în cel mai scurt timp.
Școlile reîncep pe data de 13 septembrie în format fizic, așa că toți elevii revin în bănci. Părinții se tem pentru ei, deoarece varianta Delta a început să facă ravagii.
Mihai Craiu a explicat a explicat pe pagina lui oficială de Facebook care sunt simptomele noului coronavirus care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinți. În cazul în care copilul are astfel de simptome, părintele nu ar trebui să stea prea mult pe gânduri și ar fi bine să se prezinte în cel mai scurt timp la cea mai apropiată unitate spitalicească.
Doctorul a mărturisit care sunt factorii de risc care pot duce la o formă gravă de boală. El a afirmat că sunt două tipuri de părinți, în România, în momentul actual: cei pe care nu îi interesează informațiile despre virus și cei care se panichează.
Mihai Craiu îi sfătuiește pe români să nu se panicheze și să fie optimiști ca să își poată proteja copiii. Ei trebuie să se spele cât mai des pe mâini, să poarte masca de protecție și să nu stea cu frica că ar putea oricând fi infectați cu SARS-CoV-2.
„Nu trebuie să facem acum un atac de panică! Nu e cazul, nu ajută la nimic și nu vom scădea numărul de spitalizări. Trebuie doar să cunoaștem care sunt factorii de risc ai copiilor pentru a dezvolta maladie COVID19 gravă: malformații cardiace, boli neurologice sau pulmonare cronice, sindrom Down, deficite imunologice, insuficiență renală cu dializă, diabet, anemie severă, malnutriție severă. Copiii fără comorbidități grave ar putea face forme severe dacă sunt obezi, dacă au vârstă sub 3 luni sau sunt de altă rasă decât cea caucaziană. Care sunt copiii care trebuiesc imediat văzuți de medic și spitalizați? Cei cu respirație rapidă (peste 50/min sugarii, peste 40/min cei de 1-5 ani) sau dificilă, cu desaturare (sub 95% la pulsoximetru), cei cu deshidratare, cei cu semne neurologice nou apărute”, a scris medicul pe Facebook.
Expertul a afirmat că este extrem de important pentru sănătatea copiilor ca nici părinții să nu se infecteze. În acest sens, președintele României, Klaus Iohannis, a precizat că, în țara noastră, câtă vreme incidența cazurilor din localitate rămâne sub 6 infectări la mia de locuitori, elevii vor desfășura cursurile în format fizic.
Șeful statului susține că singura soluţie pentru combaterea pandemiei de coronavirus este vaccinarea. El i-a sfătuit pe părinți cât și pe copii, să se vaccineze împotriva virusului temut.
În urma declarațiilor făcute de Iohannis, instituțiile de învățământ se deschid pe 13 septembrie. Școlile vor funcționa cu prezența fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor și cu respectarea strictă a normelor de protecție – mască, distanțare, aerisirea sălilor de curs.