Lumea cafelei a devenit tot mai îndrăgită de oameni, la fiecare colț de stradă există o cafenea pregătită să-ți umple inima de bucurie. Știai că poți să ai cafea de specialitate în casa ta și că te poți bucura în fiecare dimineață împreună cu cei dragi de ea? Mirosul îmbietor de cafea nu se poate compara cu nimic altceva, este acel miros parcă îți cuprinde sufletul de fiecare dată când îl simți. Află mai multe despre cafeaua de specialitate și poate curând o vei vrea chiar la tine pe masa din bucătărie.
Ce este totuși cafea de specialitate – raiul din cana ta
Cafeaua de specialitate a fost și va fi mereu o cafea pentru care s-a depus multă muncă, nu e ca și cum fabricile au luat cafeaua, au măcinat-o și gata, s-a făcut cafeaua. În cazul boabelor cafelei de specialitate, voi știați că acestea sunt ținute sub observație chiar de la plantarea și creșterea lor?
Boabele trebuie crescute într-un mediu benefic lor, atât din punct de vedere climatic, cât și din punctul de vedere al altitudinii. Pașii spre obținerea cafelei de specialitate sunt efectuați de specialiștii care au studii în domeniu și care și-au arătat experiența în ceea ce ține de boabele de cafea calitative. Prăjitorul primește mai apoi boabele cafelei, acesta având obligația să prăjească boabele conform unor tehnici de specialitate, ce constau în principii fizice și chimice. După tot procesul prin care trec boabele de cafea, de la plantare, creștere, prăjire, cafeaua ajunge într-un final la un barista (un artist al cafelei, care are cunoștințe în tot ce ține de cafea), iar dacă boabele nu sunt preparate corect, cafeaua își va pierde din gust și aromă, deci tot procesul prin care au trecut acele boabe de cafea ar fi practic, în zadar. Procesul este unul parcă prea exagerat, nu? Dar să știi că merită, dacă procesul nu ar merita, cafeaua nu ar mai fi de specialitate, deci oameni nu și-ar mai dori o cafea proaspat prajita chiar la ei acasă.
În cazul în care vrei cafea de specialitate acasă, ai grijă, rolul de barista în devenire devine al tău, deci trebuie să dai dovadă de adevărată pasiune pentru cafea.
Beneficiile cafelei de specialitate, merită sau nu?
Acum că am aflat toți procesul prin care se face o cafea de specialitate aici, haideți să aflăm și ce beneficii are aceasta.
- Energie multă – cafeaua de specialitate are o doză mai puternică de cofeină care cu siguranță îți va da doza necesară de energie, stimulează mușchii și sistemul nervos.
- Dopamină cât cuprinde – vei avea chef de absolut toate dosarele are de la muncă au cursurile de la facultate.
- Număr mare de nutrienți – are o gamă largă de substanțe benefice, potasiu, magneziu.
- Pierdere în greutate – dacă faci sală și vrei să transpiri mai mult, bea o cafea înainte cu 30-40 minute, vei avea energie cât pentru 2 antrenamente!
- Nu are nevoie de zahăr – gustul unic al cafelei s-ar pierde la adăugarea zahărului, de aceea se recomandă consumarea ei fără acesta. În plus, cu toții știm că zahărul nu este cel mai sănătos.
Savurează gustul unic al cafelei de specialitate, simte mirosul îmbietor chiar în casa ta. Pe site-ul celor de la Edream vei găsi o varietate largă de cafea de specialitate, cum am fi, Beanbros, Cuppino, Guatemala și multe altele.
Deci vrei să te trezești cu mirosul cafelei proaspăt prăjită? Simte raiul din cana ta împreună cu cei dragi, meriți un răsfăț pe măsură. După muncă altfel se simte o cafea pe măsură!
Contact:
0766424241
comenzi@edream.ro
info@edream.ro