De la mijlocul acestei săptămâni, temperaturile încep să scadă brusc și puternic în țara noastră. Și asta din cauza unui front atmosferic rece care va cuprinde România și va aduce ploi, furtuni locale și intensificări ale vântului.
Începând de joi, vremea va deveni extrem de rece pentru această perioadă, iar contrastul va fi unul uriaș față de începutul săptămânii. Valorile maxime, care în acest moment sunt mai mari de 30 de grade în unele regiuni, nu vor mai depăși 10…15 grade, chiar și mai puțin în unele zone.
La munte, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, la peste 1200 de metri, însă fulgi de zăpadă ar putea apărea, trecător, și la altitudini mai reduse, de până la 800 – 1000 m.
Temperaturile vor rămâne scăzute și în weekend, iar în unele regiuni, în văi și depresiuni, minimele ar putea scădea sub limita de îngheț.
Mai mult decât atât, un ciclon ar putea afecta România în weekend, aducând ploi abundente în unele regiuni, dar și ninsori la munte.
La începutul săptămânii următoare, tendința temperaturilor va fi ușor ascendentă. Cel mai probabil, vremea schimbătoare va continua până la sfârșitul lunii, scrie meteoradar.ro.
Elena Mateescu anunță schimbarea drastică a vremii
Elena Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat în exclusivitate la Antena 3 CNN la ce trebuie să ne așteptăm în perioada următoare din punct de vedere al vremii.
”De marți vom observa o schimbare în evoluție. Vom mai vorbi de valori între 20 până la 29 de grade, însă în a doua parte a săptămânii, începând de miercuri, în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu vor mai depăși 10…15 grade.
Vom vorbi de ploi în vestul, în nordul și în centrul țării, în timp ce în sud vor mai fi posibile valori de 15 până la 24…25 de grade Celsius, în special în sud-est.
De joi însă, săptămâna următoare, precipitațiile se vor extinde în cea mai mare parte a țării, chiar și minimele vor fi unele mai coborâte, de la valori pozitive în aceste zile, 10…12 grade Celsius, vom vorbi de minime de cel mult 6…7 grade în zonele mai joase de relief și posibil spre 0, chiar -1 grad în zonele depresionare din estul Transilvaniei”, a mai spus directorul ANM în exclusivitate la Antena 3 CNN.