Sunt vești importante pentru românii care doresc să scape sau să își schimbe autoturismele. Programul Rabla Local începe din data de 31 iulie 2023 (luni). Pentru a putea intra în posesia sumei de 3.000 de lei, cetățenii trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Informațiile le regăsiți mai jos, în articol.
Începând cu data de mâine, 31 iulie 2023, se dă startul Programului Rabla Local 2023. Programul respectiv a fost amânat de câteva ori, iar acum au venit vești favorabile pentru persoanele care doresc să își schimbe autoturismele sau pur și simplu să scape de acestea. Însă, pentru a putea fi acest aspect posibil, trebuie să îndeplinească o serie de cerințe. De altfel, cetățenii care se înscriu în acest program și respectă toate regulile pot intra în posesia sumei de 3.000 de lei. Totodată, acest program se derulează prin autoritățile publice.
Programul Rabla Local 2023: ce condiții trebuie să întrunească solicitantul, pentru a intra în posesia sumei de 3.000 de lei
Românii care au autoturisme mai vechi de 15 ani au posibilitatea de a le casa. De altfel, pot face acest lucru prin intermediul Programului Rabla Local 2023, iar startul se dă chiar de luni, 31 iulie 2023. Totodată, de reținut faptul că persoanele care doresc să își scoată din circulație mașinile nu au obligația de a achiziționa altele noi. De asemenea, în condițiile în care îndeplinesc toate cerințele impuse în acest program, vor primi suma de 3.000 de lei. În plus, mai există o condiție referitoare la bani. Cetățenii care intră în posesia lor nu trebuie să achiziționeze un autoturism cu normă de poluare mai mică de Euro 5, în decursul a trei ani.
Mașina trebuie să fie mai veche de 15 ani
Există o serie de condiții pe care cetățenii trebuie să le respecte, dacă vor să facă parte din acest program care începe pe 31 iulie 2023. În primul rând, trebuie să aibă domiciliul sau reședința în România. De altfel, trebuie să fie proprietarii unor autoturisme cu o vechime de cel puțin 15 ani. Acestea trebuie să aibă o normă de poluare Euro 3 (sau mai mică). Totodată, autoturismul trebuie să fie înmatriculat pe numele persoanei care solicită să ia parte la acest program și să nu aibă datorii la ANAF.
O altă condiție la fel de importantă face referire la partea legală. Cetățenii nu trebuie să fie condamnați pentru infracțiuni împotriva mediului. De altfel, nici să utilizeze același autoturism în cadrul altui program, în vederea obținerii altor finanțări. Autoturismul trebuie să fie înregistrat la UAT (în evidențele fiscale), să fie mai vechi de 15 ani, să fie Euro 3 sau mai mic și să aibă componentele esențiale. Dacă dosarul este complet și sunt întrunite toate cerințele, se pot oferi cei 3.000 de lei.