Mașina nu mai este de multă vreme un moft, ci o necesitate de care te folosești în fieacare zi, fie că ai nevoie să te deplasezi la serviciu, să cari cumpărăturile sau să pleci din oraș.
Însă, costurile întreținerii unei mașini au devenit din ce în ce mai mari, tot mai mulți români încercând să reducă cheltuielile. Cum poți face acest lucru?
De ce nu este bine să oprești motorul mașinii imediat după ce ai ajuns la destinație
Specialiștii spun ce ar trebui să faci pentru a proteja mașina, mai ales dacă te întorci după un drum relativ lung.
”Nu este indicat ca, în momentul în care am ajuns la destinaţie să oprim imediat motorul. Uleiul lucrează la temperaturi mai mari decât apa cu cel puţin 5-10 grade şi, în momentul în care opresc motorul cu un ulei la o temperatură de, să spunem 110 grade, făcând în mod repetat chestia asta o să stric alte subansambluri ale motorului foarte scumpe: turbină, cutie de viteză.
Dacă tragem linie, fără să luăm în calcul eventualele reparaţii, impozitul, ITP-ul, asigurarea şi carburantul ne costă, în jur de 11.000 de lei pe an. Faţă de 2020, să fii proprietarul unei maşini te costă mai mult cu cel puțin 2.000 de lei mai mult, în prezent”, spune Sorin Ene, specialist auto, potrivit impact.ro.