Nu mai este mult până la Sărbătorile Pascale, iar pregătirile pentru masa de sărbătoare deja au început. Meniul a fost făcut, lista de cumpărături este gata, iar oamenii deja cutreieră magazinele în căutarea tuturor ingredientelor. De pe masa de Paște nu poate lipsi cozonacul, iar cei care aleg să îl cumpere, nu să îl prepare, trebuie să scoată din buzunar bani frumoși.
Sărbătorile Pascale unesc toată familia în jurul mesei, iar pe lângă ouăle roșii, drob și pască, de pe masa de sărbătoare nu are cum să lipsească deliciosul cozonac. În ultimul timp, gospodinele nu își mai bată capul și cu prepararea cozonacului și aleg să îl cumpere. Dar, cei care apelează la această variantă trebuie să știe că prețul unui cozonac a crescut în comparație cu anul trecut.
Spre exemplu, un cozonac moldovenesc cu nuci cacao și rahat se vinde acum în Piața Obor cu 85 de lei/kg. Acesta este prețul de bază și crește în funcție de dimensiunile și ingredientele cozonacului. Cei care își doresc un cozonac ceva mai special, glazurat în ciocolată, trebuie să mai scoată din buzunar încă 30 de lei, cel puțin. Prețul unui cozonac glazurat începe de la 110 lei.
Cozonacul este vedeta de pe masa de Paște, iar mulți români, deși prețurile au crescut considerabil, nu se pot lipsi de el. Unii aleg să pună pe masă un cozonac de renume, iar cel pregătit de Cătălin Scărlătescu deja are mulți fani. Cozonacul celebrului chef este unul premium, preparat cu o ciocolată belgiană, nucă și rahat.
Prețul unui astfel de cozonac, preparat după rețeta bunicii lui chef Cătălin Scărlătescu, ajunge să coste acum 95 de lei (un cozonac de 900 de grame).
„Ingredientele de bază ale reţetelor româneşti le ştiu de la bunica, care le-a învățat de la mama ei, care le ştia de la bunica ei. Aşadar sunt transmise din generaţie în generaţie în ultima sută de ani. Pe lângă reţetă, secretul stă în prospeţimea şi provenienţa ingredientelor. Dacă ai materie primă de calitate obţii bucate pe măsură, dacă stăpâneşti cât de cât ştiinţa gătitului”, a declarat Chef Cătălin Scărlătescu.