Temperaturile scăzute din termometre ar putea da bătăi de cap șoferilor, mai ales în zilele cu ninsori și ploi înghețate. Pe lângă deszăpezirea mașinii, este important să dezgheți și parbrizul, înainte să pleci la drum. Însă, există câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare, atunci când vrei să scapi de gheață. Iată mai jos, în articol, ce greșeală nu trebuie să faci și care este cel mai eficient truc, pentru o dezghețare eficientă a parbrizului.
Există, într-adevăr, mai multe soluții pe care le-ai putea aborda, atunci când vrei să îți dezgheți parbrizul mașinii. Însă, trebuie să iei în considerare faptul că unele dintre ele pot fi greșite și pot deteriora serios suprafața sticlei. Înainte de a porni la drum, trebuie nu doar să deszăpezești mașina, ci și să dezgheți parbrizul. Iar, în cele ce urmează, vei afla ce trebuie să faci, pentru a nu provoca daune geamului.
Cum îndepărtezi corect gheața de pe parbriz?
În primul rând, nu trebuie să utilizezi racleta, pentru a îndepărta gheața formată pe parbriz. Există posibilitatea să deteriorezi suprafața sticlei și să o fisurezi. Pe de altă parte, o altă greșeală pe care nu ar trebui să o faci, sub nicio formă, este să torni apă fierbinte direct pe parbriz. Pentru că există o diferență de temperatură, se va fisura.
Însă, o variantă pe care ai putea să o abordezi reprezintă o soluție cu apă și alcool medicinal. Într-un recipient cu pulverizator, se adaugă 300 de mililitri de alcool sanitar la un litru de apă. Soluția se pulverizează pe parbriz și o lași să acționeze.