Dacă există un lucru inevitabil pe care îl primim sau îl cumpărăm adesea în timpul iernii, acesta este cu siguranță o cutie de mandarine.
Știai că mandarinele semnifică bogăție și noroc? În mod normal, după ce consumăm pulpa dulce a mandarinei, alegem să aruncăm cojile de portocală într-un coș de gunoi. Probabil nu știați că aceste coji au propriile avantaje!
Atenție!!!! Doar fructele ecologice luate din surse sigure
Stimulează ceaiul
Preparați-vă ceaiul ca de obicei. Nu contează dacă este vorba de ceai negru, ceai verde sau ceai alb. Apoi, adăugați în ceaiul dumneavoastră câteva coji uscate de mandarine. Acestea vor face ca ceaiul să miroasă proaspăt și, de asemenea, să aibă un gust răcoritor de citrice.
Folosește-le pentru marinate / condimente
Cojile uscate de mandarine sunt suficient de versatile pentru a vă îmbunătăți preparatele din carne și legume. De asemenea, ele servesc ca următoarea cea mai bună alternativă în cazul în care rămâi fără coajă de lămâie sau de lime. Pur și simplu măcinați-le sub formă de pudră folosind un măcinător de condimente sau un robot de bucătărie. Apoi, puteți folosi această pudră pentru marinate sau frecții uscate cu condimente pe legume sau carne, cum ar fi friptura de vită, pui, miel și pui înainte de a fi gătite sau coapte în cuptor. Acest lucru va conferi preparatelor tale din carne și legume o aromă citrică.
Transformă-le într-un exfoliant de corp făcut în casă
Cojile uscate de mandarine nu sunt restricționate doar pentru diverse alimente și băuturi. Cert este că mandarinele sunt deosebit de bogate în vitamina A, C și E și conțin, de asemenea, proprietăți antioxidante. De asemenea, se spune că promovează sănătatea pielii prin îmbunătățirea tonusului pielii, precum și prin reducerea efectelor petelor, a liniilor fine și a ridurilor. Motiv pentru care cojile de mandarine pot fi folosite ca un exfoliant de casă pentru corp. Tot ce trebuie să faci este să dai pe răzătoare două coji de mandarine, să adaugi între 1/2 și 1 cană de zahăr și 1/2 cană de ulei de cocos. Amestecă-le într-un castron până când totul este amestecat și transferă-ți exfoliantul de casă pentru corp într-un recipient de sticlă etanș. Și asta este tot! Îl poți folosi pentru a-l aplica și masa ușor pe piele timp de cel puțin 5-10 minute înainte de a-l spăla cu apă. Sfat pro: Dacă este posibil, folosește coji de mandarine organice.
Folosește-o pe post de deodorant
Ai nevoie disperată de eliminarea mirosurilor acasă? Cojile de mandarine sunt răspunsul tău. În primul rând, macină aceste coji cu ajutorul unui robot de bucătărie și transferă-le într-un săculeț, într-un recipient mic sau într-o pungă de muselină (un tip de țesătură de bumbac cu țesătură lejeră). Le poți turna chiar și într-un pliculeț, în cazul în care nu ai posibilitatea de a folosi niciunul dintre cele două elemente menționate mai sus. Apoi, pur și simplu puneți-le acolo unde doriți să scăpați de miros.
Folosiți-le ca pe un repelent
Rămâi fără repelent de țânțari? Există o alternativă care se întâmplă să fie și naturală și mai sigură de folosit. Poți fie să freci coaja de mandarine direct pe piele pentru un repelent rapid și ușor. Alternativ, puteți arde cojile (asigurați-vă că sunt complet uscate) folosind un foc de aprindere, deoarece uleiul de portocale în sine este inflamabil. Acest lucru vă va ajuta să țineți țânțarii enervanți la distanță. De asemenea, puteți folosi cojile de mandarine ca o alternativă naturală la naftalina cumpărată din magazin. Pur și simplu lăsați o coajă uscată în dulap sau în debara.
Efectele benefice ale cojilor de mandarine:
Consumul de citrice (inclusiv coaja) are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, protejează organele și tesuturile de radicalii liberi, poate influența pozitiv glicemia, colesterolul și trigliceridele
Studii recente au arătat că aceste fructe exotice pot preveni apariția cancerului de ficat și a altor boli grave.
Cojile de citrice (portocale, lamai, mandarine, clementine etc.) conțin foarte mulți nutrienți precum vitamina C, riboflavina, tiamina, niacina, folat, vitaminele B5, B6 și A, fier, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, cupru și seleniu.