Odată cu ridicarea restricțiilor impuse de către autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19, dar și ca urmare a problemelor economice din ultima perioadă, tot mai mulți români se gândesc să meargă să lucreze sezonier în agricultură în țări precum Germania.
Dar care este salariul pe care îl poate câștiga un muncitor sezonier în agricultură?
Ei bine, potrivit unui anunț postat pe un site specializat, o companie din Germania caută să angajeze persoane care să culeagă mere în apropiere de Hamburg, Frankfurt sau Stuttgart.
Angajatorul caută persoane cu vârste cuprinse între 18 și 58 de ani și oferă, pe lângă salariu, cazare și masă.
Ce salariu câștigă un angajat în agricultură în Germania
Salariul oferit este unul destul de generos: între 1.600 și 1.800 de euro pe lună, aceasta în cazul în care angajatul lucrează cu normă întreagă.
„Se pleacă pe o perioadă de la 3 la 6 luni, salariul lunar între 1600 -1800 euro, cazare și masa sau bănuți de mancare sunt oferite de către angajator.
Se acceptă bărbați/femei/cupluri sau grupuri. Se acceptă doar persoane apte de muncă”, se arată în anunțul de angajare.
Pe un site specializat în oferte de muncă, un anunț pentru culegători de sparanghel în Germania propune un salariu lunar cuprins între 1.600 și 1.800 de euro.
Ce salariu lunar primește o chelneriță în acest sezon estival, în Costinești, Mamaia sau Vama Veche
Salariile sunt uriașe, având în vedere nivelul de specializare, pentru multe joburi de pe litoralul românesc, în acest sezon estival, și mai ales în contextul lipsei forței de muncă. Unitățile de alimentație publică și hotelurile caută angajați pe care îi plătesc „regește”.
Salariile în HORECA au crescu față de acum un an, când doar un singur an un chelner de pe litoral câștiga până în 3.000 de lei pe lună, în mână, fără a se lua în calcul bacșișul.
Sumele de bani la care poți ajunge dacă lucrezi în turism, pe litoralul românesc pot ajunge chiar și la 6.500 de lei net în fiecare lună, în funcție de jobul primit.