ANPC a dat o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru mai multe nereguli găsite în restaurant.
ANPC a transmis, miercuri, într-un comunicat de presă, că au fost verificate mai multe restaurante din Capitală cu privire la neregulile găsite. Astfel, mai multe produse alimentare au fost găsite expirate, lăsate în zone ruginite, iar peștele era expus la o temperatură mai ridicată decât cea a normalului.
”Din păcate nu este primul restaurant în care găsim nereguli, care pot afecta sănătatea consumatorilor. Academia Comisarilor ne-a dezvoltat atenţia la detalii, pentru a nu-i lăsa pe operatorii economici să fie neglijenţi faţă de clienţii lor, niciun moment, exact aşa cum prevede legea.
Supraveghem cu aceeaşi exigenţă şi modul în care aceştia aduc la îndeplinire măsurile aplicate. Şi, desigur, dacă acest lucru se întâmplă şi constatăm că nu mai este niciun pericol pentru consumatori, procedăm în consecinţă”, a declarat Răzvan Banu, comisar ANPC.
45 de kilograme de mâncare au fost retrase de la comercializare, iar restaurantul a ost închis temporar până la remedierea tuturor problemelor din interior.
Comisarii din Constanța au găsit mai multe nereguli în luna iunie și au confiscat 444 de kilograme de fructe de mare și pește, depozitate incorect, la temperaturi ridicate.
Firma care deținea aceste produse și le distribuia la restaurante a fost amendată cu 10.000 de lei.
“Au fost identificate 444 de kilograme de diverse sortimente de peşte şi fructe de mare congelate depozitate ambiental, în afara camerei frig, fără a se respecta temperatura de -18 C indicată de producător, rupându-se astfel lanţul termic care garantează calitatea produsului congelat. A fost dispusă măsura amenzii de 10.000 lei şi a fost emisă ordonanţă de distrugere produse în valoare totală de 8.880 lei. Operatorul economic va face dovada distrugerii produsele neconforme la un operator economic în termen de zece zile”, a afirmat Horia Constantinescu.