Liviu Dragnea s-a vindecat de COVID, dar are dureri mari la coloană. Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a dat detalii despre starea de sănătate a fostului lider PSD.
Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că fostul lider social-democrat este supus în continuare ”unui lung șir de abuzuri și nedreptăți”.
Codrin Ștefănescu susține că a fost în vizită la Liviu Dragnea joi, 31 decembrie.
„Ieri am fost în vizitā la Liviu. Starea sa de sănătate nu s-a ameliorat. A scāpat de Covid, dar are dureri mari la coloanā.
L-au transferat acum la spitalul penitenciarului Rahova, au renunțat la ideea de a-l muta forțat în alt județ. Voi și presa ați avut un rol hotărâtor în acest sens. E supus în continuare unui șir lung de abuzuri și nedreptăți, dar va rezista până la capăt”, a scris vineri seara Codrin Ștefănescu pe Facebook.
Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis, marţi, precizări, după ce Irina Tănase a acuzat că lui Liviu Dragnea i se refuză proceduri medicale şi că ar fi torturat. ”Sistemul administraţiei penitenciare asigură aplicarea cadrului legal în materia asistenţei medicale, a tratamentului, îngrijirilor şi medicamentelor, în mod unitar, pentru toate persoanele custodiate”, a transmis ANP.
”Având în vedere informaţiile recent vehiculate în spaţiul public, cu privire la modul de asigurare a dreptului la asistenţă medicală, tratament şi îngrijiri pentru persoanele private de libertate custodiate de unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precizăm: În conformitate cu prevederile art. 71 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi ale art. 152-166 din H.G. nr. 157/2016 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013, dreptul la asistenţă medicală, tratament şi îngrijiri al persoanelor private de libertate este asigurat cu personal specializat, în mod gratuit, potrivit legii”, a transmis, marţi, ANP.
Sursa citată a precizat că asistenţa medicală, tratamentul şi îngrijirile în locuri de deţinere sau unităţi sanitare din sistemul public de sănătate se asigură, cu personal calificat, în mod gratuit, potrivit legii, la cerere sau ori de câte ori este necesar.