Exercițiul de clasa a II-a care a pus mii de oameni în toată firea în dificultate! Dacă ai găsit răspunsul corect ești foarte inteligent. Verifică aici rezultatul corect!
Dacă testele din copilărie erau pentru mai toată lumea un coșmar, operațiile matematice parcă fiind create pentru a da bătăi de cap copiilor, deși timpul a trecut, noțiunile de bază au fost uitate, iar cele mai simple exerciții pot genera nedumerire totală!
Operații de gradul întâi, adunarea și scăderea, pot fi adevărate corvoade atunci când noțiunile de matematică ne-au cam părăsit!
Așadar, care este răspunsul exercițiului 8 – 3 + 5?
Dacă ai răspuns 10, ești inteligent!
Explicația:
Dacă în exerciţiu apar operaţii de acelaşi ordin (numai adunări şi/sau scăderi, sau numai înmulţiri şi/sau împărţiri), le efectuăm în ordinea în care sunt scrise. Așadar 8 – 3 + 5 = 10!
Te-ai descurcat bine?
Sursa: spynews.ro
CITEȘTE ȘI:
Vestea tristă a acestei dimineţi! După Ionela Prodan, o altă tragedie zguduie muzica populară. Din păcate este vorba de o îndrăgită vedetă
Vestea tristă a acestei dimineţi! După Ionela Prodan, o altă tragedie zguduie muzica populară: din păcate este vorba de o îndrăgită vedetă. nimeni nu se aștepta la așa ceva chiar acum!
Maria Butaciu, celebra cântăreață în vârstă de 78 de ani se află în aceste momente la spitalul Floreasca din Capitală, în comă, în timp ce medicii încearcă imposibilul pentru a o ține în viață. Maria Butaciu a devenit cunoscută și apreciată pentru piesele sale de dragoste și dor, cu ajutorul cărora a cucerit inimile românilor de pretutindeni.
Maria Butaciu a suferit un accident vascular, iar de o săptămână de zile se află în comă. „Fiica ei stă lângă ea și o supraveghează, este disperată. Maria este internată la Spitalul de Urgență Floreasca. E în comă de o săptămână și ceva. Mă duc acum din nou la spital, să o văd”, a povestit Mioara Velicu.
Maria Butaciu s-a născut pe 19 februarie 1940, în comuna Salva, Bistrița-Năsăud. Este o interpretă de muzică populară românească din Ardeal. A urmat Liceul de muzică la Cluj, unde începe cariera sa muzicală cu Orchestra Populară a Filarmonicii din Cluj. La 1 aprilie 1961, prin concurs, vine la Ansamblul Ciocârlia al Ministerului de Interne din București. Este o interpretă a cântecelor îndeosebi din zona Bistrița-Năsăud, potrivit romaniatv.net.
De-a lungul carierei sale a colaborat cu dirijori precum Constantin Arvinte, Ion Mărgean, Paraschiv Oprea, Victor Predescu, George Vancu, Alexandru Viman.
În anul 2001 a fost numită „Cetățean de onoare al municipiului București”, notează aceeași sursă.
Vă invităm să ascultați o piesă cântată de artistă: