Nouă femei din Tennessee, SUA, au ținut un secret față de soții lor timp de 30 de ani.
Aceste nouă femei au pus bazele unei societăți secrete. Toate își începeau ziua la ora 4 dimineața, pentru a se asigura că familiile lor, inclusiv soții, nu își vor da seama cu ce se ocupau ele de fapt. Treizeci de ani mai târziu au recunoscut totul față de partenerii lor de viață, lucru care i-a uimit. Acest grup de nouă femei aveau, probabil, cea mai nobilă misiune din lume: să răspândească fericirea și bucuria făcând acte de bunătate față de cei săraci și în nevoie. Cele nouă femei sunt acum celebre sub porecla de ,,Cele nouă mătuși”, pe când ele, între ele, se consideră surori.
Toate au fost prietene din copilărie și majoritatea au fost crescute de un cuplu cunoscut pentru faptul că făcea mereu bine în comunitatea unde locuiau. Așa se face că, într-o zi, în timp ce femeile jucau cărți, și-au amintit că femeia care le crescuse obișnuia să facă prăjituri și să le trimită familiilor care aveau pe cineva care se stinsese din viață recent. Oricând auzea că cineva a decedat, ea se apuca imediat să facă prăjituri pentru cei în viață, pentru a-i consola.
Banii cu care au început au fost banii pe care ,,surorile” îi puteau economisi spălând dingure hainele familiei, în America există tradiția ca hainele să fie spălate la spălătorie. În acest fel puneau deoparte 400 de dolari pe lună fără ca soții să afle ceva. Ce făceau cu banii? Plăteau în secret facturile văduvelor, cumpărau haine și mâncare pentru copiii care aveau un singur părinte, și făceau prăjituri pe care le trimiteau celor care avuseseră un deces în familie cu un bilet pe care scria: ,,Cineva te iubește!”.
Iată ce povestește una dintre surori: ,,Mergeam cu mașina prin cartierele mărginașe, căutam case unde nu era lumină, ceea ce însemna că li se tăiase curentul, apa, utilitățile. Apoi ne întorceam în aceeași noapte și le lăsam câte un mic pachet.”
Acum, că secretul a ieșit la iveală, soții, despre care credeau că le vor spune să înceteze, au fost uimiți, iar unii chiar la însoțesc în plimbările lor de găsire a celor nevoiași. Acum cele 9 mătuși au o afacere cu prăjituri prin care strâng fonduri pentru a-i ajuta pe săraci.
Una dintre ele, Mary Ellen, spune: ,,Nu toată lumea e atât de norocoasă ca noi, noi ne-am găsit părinți adoptivi care au avut grijă de noi. Așa că acesta este modul nostru de a da ceva înapoi din ce ni s-a dat. Vrem ca oamenii să știe că cuiva îi pasă suficient de ei pentru a face ceva. Vrem să ne asigurăm că fericirea se întâmplă.”
Viețile acestor 9 femei sunt un exemplu impecabil. Să sperăm că la un moment dat ne vom apropia și noi de modelul pe care ele l-au oferit.