În ceea ce privește diamantele, contează foarte mult cum sunt tăiate, claritatea, caratele, dar și culoarea. Acestea sunt cunoscute drept ,,cele patru C-uri”, fiecare este un aspect de care trebuie să se țină cont atunci când se evaluează un diamant a cărui calitate și frumusețe va uimi ani, decenii, sau chiar secole în șir. Dar poate ar trebui luat în considerare și altceva…
O femeie era la cumpărături în West Middlesex Hospital, în Londra, în anul 1980, când a dat peste o bijuterie falsă care i-a atras atenția. Montura era un pic cam trecută, de modă veche, dar l-a cumpărat, a dat doar 13 dolari pe el, echivalentul a aproximativ 50 de lei. De atunci l-a purtat zilnic, peste tot, pur și simplu îl adora, îl lua chiar și când pleca să-și ia pâine!
Femeia, care dorește să rămână anonimă, a avut recent curiozitatea de a duce inelul la un magazin local pentru a-l evalua, dar ce a descoperit, a șocat cu adevărat pe toată lumea!
Inelul a fost apoi dus imediat la departamentul de bijuterii de la celebrul magazin specializat, Sotheby’s London, unde a fost analizat chiar de manager, Jessica Wyndham. Aceasta din urmă i-a explicat femeii că acela era un inel foarte scump și că era imposibil să fie luat drept un fals.
Diamantul era fixat într-o montură de secolul al XIX-lea, așa că pe lângă că era foarte vechi, argintul începuse să se înnegrească, ceea ce îi dădea aerul de fals. Wyndham a explicat că astăzi credem că diamantele sunt ceva foarte strălucitor, dar acest diamant și-a ascuns adevărata valoare zeci de ani.
Pentru a i se confirma valoarea, inelul a fost testat la Institutul de Gemologie din America, unde femeia a aflat cu stupoare că inelul poate fi vândut oriunde cu un preț care poate varia între $325,000 – $456,000. În cele din urmă femeia a decis să vândă inelul pe data de 7 iunie 2017, prețul nu a fost dat publicității.
Data viitoare când mai vedeți inele cu diamante false, prăfuite și înnegrite, priviți mai atent, cine știe ce comori puteți găsi…
Sursa: Wikr