Situația acestui copil prezintă un scenariu pe care îl întâlnim des în viața reală, atât de des încât ni se pare deja ceva obișnuit.
Copilul din imaginea de mai sus joacă rolul unui cerșetor face asta fiindcă participă la un experiment social ce vrea să arate câți oameni mai pot fi astăzi în stare să ajute un om al străzii, mai ales când acesta este un copil.
În clipul de mai jos veți putea vedea că pe lângă copil trec sute de oameni normali care ar putea să îl ajute măcar cu niște haine mai groase sau cu o mâncare caldă, însă nu o fac, nici măcar nu dau impresia că îl observă. Copilul pare că suferă de frig și este gata să înghețe, singurul său adăpost și singura lui apărare împotriva frigului și a indiferenței este un simplu sac de gunoi din plastic.
La un moment dat se petrece o mică minune, pe lângă el trece un om care este la fel ca el, un om al străzii, fără un acoperiș deasupra capului. Ceea ce face acest om este ceea ce nu au făcut alții care aveau mult mai multe mijloace: îl ajută într-un mod incredibil, dar nici ceea ce s-a întâmplat după nu e mai prejos, bunătatea a fost recompensată.
Cei care au organizat acest experiment, care este unul real și adevărat, au pornit de la o curiozitate sinceră, iar răspunsul la întrebarea lor este unul tragic. Doar cei săraci mai vor să-i ajute pe cei săraci. Oare ce spune asta despre noi, ca societate?
Priviți ce s-a întâmplat cu adevăratul cerșetor după ce a fost singurul care a dovedit că omul încă mai poate fi capabil de bunătate: