Nu-i așa că de-abia aștepți concediul din vara asta? E bine să scapi pentru o vreme de stresul de la serviciu și să stai relaxat într-un loc frumos. Dar cu siguranță că și tu, la fel ca toată lumea, vrei să lași toate lucrurile acasă în ordine.
În mod sigur nu vrei ca mâncarea din frigider să se strice cât timp sunteți plecați. Nu știi niciodată când poate fi o pană de curent iar mâncarea pe care o vei pregăti când te vei întoarce se poate să se fi dezghețat și să fi înghețat la loc.
Asta e o risipă de bani. Mai e și riscul de a face o toxiinfecție alimentară dacă nu știi dacă conținutul frigiderului tău este încă bun de mâncat.
Totuși, cu numai trei lucruri, îți poți da seama dacă mâncarea ta este stricată atunci când te întorci. Conform lui Sheila Pulanco Russel, ai nevoie doar de o cană, o monedă și apă de la robinet. Ea spune că a învățat această metodă atunci când în America a lovit Uraganul Matthews.
Russel numește acest truc ,,Trcucul cu cană”. Tot ce trebuie să faci este să pui o cană cu apă la frigider în congelator și să o lași acolo până apa se transformă în gheață. Când tot lichidul e deja gheață, trebuie să pui o monedă deasupra, iar apoi bag-o iar la congelator.
Când te vei întoarce din vacanță îți poți da seama dacă mâncarea e stricată uitându-te la locul monedei. Dacă a căzut la fundul cănii, înseamnă că la un moment dat curentul a căzut, mâncarea a stat o perioadă în căldură, gheața s-a topit, ceea ce a făcut ca moneda să cadă la fundul cănii. Dar când electricitatea a revenit, apa din cană a înghețat la loc.
Dacă moneda a rămas deasupra gheții din cană, înseamnă că mâncarea încă e bună. Russel sugerează oamenilor să lase în congelator o astfel de cană mereu, pentru orice eventualitate.
Sursa: Social Pees