București, 9 martie 2017. Grupul Aaylex, a anunțat în cadrul vernisajului de la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, susținerea expoziției itinerante de artă românească contemporană „În amonte pe Dunăre 2017”.
Traseul cultural “În amonte pe Dunăre 2017” se înscrie în categoria de proiecte de responsabilizare socială realizate de Grupul Aaylex, „Arta este hrană pentru suflet”.
În cadrul expoziției, care poate fi vizitată la Muzeul Satului până în data de 2 aprilie, pot fi admirate lucrări de sculptură, pictură, tapiserie sau artă decorativă, expuse de peste 20 importanți artiști români, dintre care îi putem reaminti pe: Elena Surdu Stănescu, Iuri Isar, May Oana Isar, Teodora Coltofeanu, Dorin Coltofean, Ruxandra Papa, Aurel Bulacu, Elena (Bobi) Dumitrescu, Laurenţiu Midvichi, Elisabeta Brînzoi, Mihai Coltofean, Smaranda Isar.
Totodată, iubitorii de artă au ocazia să admire lucrări realizate de copii în cadrul workshopurilor de pictură, organizate în cursul anului 2016, în prima etapă a expoziției itinerante.
Această expoziție este rezultatul activității de creație a Taberei de la Sulina (pictură, sculptură, grafică, artă decorativă), inițiată în urmă cu zece ani de către Fundația Elena Surdu Stănescu.
Anul acesta, etapa a II-a a periplului expoziţional, va continua în amonte pe cursul Dunării, în orașele port: Budapesta (Ungaria), Bratislava (Slovacia), Viena (Austria), oferind ocazia artiștilor români să își expună lucrările, pentru câte o lună de zile, în cele mai importante centre culturale. Copiii din orașele menționate pot participa gratuit la workshopurile de pictură, având ca inspirație modelele românești.
Prima etapă s-a derulat anul trecut, în România și Bulgaria, pe tot parcursul Dunării, în oraşele – port pereche: Giurgiu– Ruse, Călăraşi– Silistra, dar și la Turnu Severin și Tulcea.
“Inițiativele de sprijinire și promovare a valorilor culturale românești sunt proiecte firești, care exprimă atât valorile grupului, cât și convingerile personale. Valori care s-au născut din dragostea pentru frumos, pentru spiritul românesc și pentru crearea echilibrului între corp și suflet, de care avem nevoie cu toții, pentru o dezvoltare armonioasă.
Așa cum CocoRico, „Hrana organică” de calitate, produsă cu responsabilitate de cei peste 2000 angajați ai grupului, este recunoscut la nivel european, susținem cu aceeași convingere, recunoașterea europeană a „Hranei spirituale” românești.” a declarat Bogdan Stanca, președintele Grupului Aaylex.
Despre Fundația Culturală „Elena Surdu Stănescu”
Fundaţia Culturală „Elena Surdu Stănescu” îşi propune promovarea artei româneşti contemporane, stimularea şi susţinerea afirmării creatorilor din domeniul artelor plastice din diferite generaţii şi plasarea acestora în contextul valorilor universale, cu scopul de a afirma identitatea culturală şi naţională a societăţii româneşti.
Despre Grupul Aaylex și brandul CocoRico
Aaylex este un grup de companii cu capital 100% românesc, care produce brandul de carne de pui de calitate, CocoRico, distribuit la nivel național și european.
Proiectul “Arta este hrană pentru suflet” a fost inițiat în anul 2016, din dorința de a sprijini proiectele culturale românești și educația publicului tânăr pentru aprecierea unui stil de viață echilibrat, caracterizat de hrana de calitate a trupului și sufletului.
Proiectul a sprijinit până în prezent inițiativele culturale „Ferestre Deschise- Dunărea, de la vărsare la izvoare”; “Arta la birou, artă în birou” și continuă anul acesta, în afara granițelor României, prin sprijinirea expozițiilor “În amonte pe Dunăre 2017”.
Pentru mai multe informaţii:
Ionel Barbalau, PRAIS Corporate Communications
T: + 40 722613196