Un om sănătos poate rezista fără mâncare câteva zile, poate câteva săptămâni. De obicei, înfometarea duce în final la moarte.
În istorie este menționat un bărbat, Angus Barbieri care a rezistat 382 zile fără să mănânce. Bărbatul de 27 de ani a rezistat până la data de 11 iulie 1966 fără să mănânce.
Nu există foarte multe documente despre acest bărbat. În publicația medicală Postgraduate Medical Journal în 1973 există o mențiune scrisă de medicii care l-au supravegheat pe bărbatul care a decis să se infometeze.
Conform acelui raport, Barbieri a căutat ajutor la Royal Infirmary of Dundee, Scoția.
Bărbatul era obez, avea 207 kilograme, așa că medicii i-au recomandat să țină un fel de post pentru a-l ajuta să slăbească.
Zilele fără hrană s-au transformat în săptămâni și Barbieri a vrut să continue regimul.
Deși i s-a comunicat că acest regim este absurd și riscant, Barbieri era decis să slăbească, să ajungă la greutatea sa ideală, 82 kilograme, așă că a continuat postul.
Medicii au avut o surpriză. Bărbatul a ținut regimul și venea periodic la controlul medical.
Testele de sânge regulate au arătat că era hipoglicemic – bărbatul chiar nu mânca. Săptămânile deveniseră luni.
Singurele băuturi pe care le consuma erau apa minerală, ceai și cafea. În ultimele săptămâni de regim, medicii i-au permis să adauge un pic de zahăr în ceai sau cafea.
Barbieri a luat, pe tot parcursul regimului, suplimente alimentare (în special suplimente de sodiu și potasiu).
La sfârșit, Barbieri își atinsese scopul, ajunsese la 82 kilograme. Cinci ani mai târziu, bărbatul nu s-a îngrășat prea mult, ajungând la 89 kilograme.
Încercarea scoțianului este una dintre cele mai extreme diete ce a constat în înfometare.
Un singur caz a mai fost raportat de genul lui Barbieri, Dennis Galer Goodwin a intrat în greva foamei ce a durat 385 zile pentru a-și dovedi nevinovăția într-un caz în care era acuzat de viol. Acesta a fost hrănit cu forța printr-un tub.
Înainte de a te gândi la un astfel de regim trebuie să știi că, deși această înfometare era la modă în anii 60 sau 70, această dietă este de cele mai multe ori mortală.
După o perioadă, corpul, având nevoie de energie, arde grăsime și apoi mușchii. Aceste arderi duc la afectarea întregului organismului și cresc șansele pentru un atac de cord.
Barbieri a mâncat la prima masă de după regimul drastic, un ou fiert, o felie de pâine cu unt și a băut o ceașcă de cafea neagră. Acesta, după masă, a declarat că uitase gustul mâncării și că se simte destul de plin.
Sursa Unica